mandag 12. januar 2009

Topp 10 glimt fra julen

Topp 1: Utrolig godt å være samlet familie igjen:) Så heldig jeg er som fikk besøk!
Topp 2: Sterkt å komme tett innpå mennesker som lever tøffe liv! Vi reiste inn i hovedstadens slum, hjem til ulike familier og til en skole, der vi lyttet til hverdagens store utfordringer. Det er utrolig frustrerende å høre hvordan korupsjonen herjer, hvordan staten styrer skoler og sektorer, hvordan mennesker blir tråkket ned og overlatt til seg selv... i møte med disse menneskene øyner vi sannheten til hvordan millioner av mennesker lever rundt i verden!Topp 3: Se og kjenne på landets vold og usikkerhet... at man ikke kan bevege seg fritt uten frykt for ran eller overfall gir perspektiv på tryggheten Norge! Det er ikke lite som skjer, og at politiet vandrer rundt med våpen om dagen hjelper ikke mye når de på kvelden selv er kriminelle!
Topp 4: Bo i en bungalowhytte på stranden ved Stillehavskysten, slakke helt ned i sola med en Gallo eller kokkosnøtt og nyte solens velgjørende varme... ikke sant brore?:) Topp 5: Oppleve en totalt annerledes julaften hjemme hos en fattig Mayafamilie! Middagen før fyrverkeriet/dynamittene brøt løs, var mais (tamales), kakao og cola. Mamma og jeg ble kledd opp i deres vakre huipiles, guttene hente vann i brønnen, sammen sang vi julen inn i det kalde murhuset, og etter en kald natt spiste vi julefrokost (mais, kakao og kake) på taket i solvarmen. De 60 ullgensrene pappa har fått byttet til seg med bøker og fått med seg hit blir mange gode gaver:)Topp 6: Få innblikk i Mayakulturens torillabaking og huipilbrodering;)

Topp 7: Dra nord til Tikal, den største ruin-byen fra Mayanes tid med pyramider og templer stikkende opp av den dype regnskogen, der aper slenger seg rundt i tretoppene, tigrene og pumaene skjuler seg i krattene og pappegøyene pynter opp med vakre farger;) Topp 8: Reise med lanchabåt inn i mongroveskogen klokken seks om morgenen...se vulkanene i horisonten, mennesker og biler som fraktes til jobb, vakre fugler og fiskerne som leter etter dagens fangst:)Topp 9: Gå på oppdagelsesferd på markedet:)

Topp 10: Starte dagen med Guatemalas typske frokost; egg, banan, ost og bønnebærs, reise en tur med camionetabussen til landsbygda hvor mayaer er aktive med røykfulle ritualer, nyte synet av Guatemalas vakre mennesker på vår vei... og til slutt...feire nyttårsaften i den gamle kolonibyen Antigua:) Takk for en annerledes jul familie!!!;)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du verden for noen opplevelser du får! Så spennende!
Veldig fine bilder!
Klem fra Kristiansund-i-kuling-og regn-og-6-grader!

Anonym sa...

Wow Ingvild, takk for god innblikk i din hverdag!! Koselig at du har hatt besøk av din vakre familie, sikkert en opplevelse for dere alle. Godt nytt år og Ingvild:)
Klem Camilla
Ps: du kler det mørke håret;)

Anonym sa...

Hei Ingvild!

Lenge siden jeg har vært innpå bloggen din - og SÅ MANGE FLOTTE BILDER!!! Oi, bl helt betatt av fargene og menneskne som de utstrålte! Det er inspirerende. Du er inspirerende:-)

Alt gode ønsker jeg deg i 2009!
Varm klem fra Aina Marie

Anonym sa...

Juhuuu! Utrolig spennende å se alt du opplevde sammen med familien i jula. Veldig bra bilder ingvild!
Håper alt står bra til :)

Hilsen Jarle (og Synnøve som sover..)

Anonym sa...

Fan
tastisk å få et innblikk i "din verden" for tiden, og veldig flott å bli med på en annerledes jul-og nyttårsfeiring med hele familien . Dette blir nok en uforglemmelig opplevelse, og kanskje en bokutgivelse fra et forlag vi kjenner godt.....
Klem og ha det fortsatt fint der du er og sprer av ditt flotte engasjement og smittende humør.

Evy & Lars Ove m. fam.