onsdag 24. september 2008

For den som vil være med å hjelpe...

Roland har gjort mer enn å lære stammesspråket og å lage bok. Gjennom mange turer opp i fjellene, der få andre fremmede ikke vil eller kan ta seg frem, har han også klart å hjelpe mange enkeltskjebner som ellers ikke har tilgang eller råd til lege. Med økonomisk støtte fra FUNDATED har rundt 100 enekltmennesker i fjellene slik fått muligheten til medisin, operasjon, rullestol eller skolestøtte, bare gjennom det siste året.

Tankegangen er et hjelpearbeid med få ledd. I et land med mye korrupsjon og hvor indianerne er ekstremt undervurdert, er det ikke naivt å strekke ut hånden til den enkelte lidende… det er heller livsforvandlende for mange! Roland har kameraet fullt av mennesker som har fått hjelp, men også av mennesker som trenger hjelp.

Som kjent er økonomien en utfordring. Med et bekymret ansikt viser Roland meg bebyen Jennifer som han nylig har besøkt. Bebyens øyeeple er helt blått, og det er et stort behov for legeundersøkelse og sansynligvis en operasjon, noe han ikke har penger til. "Det er ikke vanskelig å hjelpe, men det er vanskelig å skaffe penger," sier han, som selv har gitt mye fra sin egen lomme.
Foto: Bebyen Jennifer trenger en lege.

Foto: Moren Florida med sin lille beby. Pappaen har stukket av, og familien på to er veldig fattig!

Her er et prosjektet for den der hjemme som ønsker å engasjere seg:
500 kroner vil dekke transport av beby, moren og Roland tur-retur fra fjellet til Xela, og legeundersøkelse. Medisiner/ operasjon er hittil ukjent. Jeg kan sende bilde av bebyen hos legen, og love at alt det som blir gitt kommer helt fram og blir brukt godt! Send en mail til: i_gran@hotmail.com og jeg formidler bankinfo!

1 kommentar:

Tine sa...

Det var interessant å lese. Lykke til videre med ditt viktige arbeid,Ingvild!

Hilsen tante Tine.